Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Sämpylöiden leipominen ei ole koskaan ollut helpompaa! Herkulliset aamiaissämpylät valmistuvat alle puolessa tunnissa – ja ilman hiivaa

Tämän yksinkertaisen reseptin ansiosta voit nauttia tuoreista aamiaissämpylöistä vaikka joka ikinen aamu!

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa aamu, kuin tuoreet ja lämpimät sämpylät? Tämän helpon reseptin avulla toiveesi toteutuu, sillä sekä vehnä- että grahamjauhoja sisältävä resepti ei vaadi vaivaamista tai pitkiä kohotusaikoja, vaan sämpylät on mahdollista saada aamiaispöytään jopa alle puolessa tunnissa.

Nopea resepti on myös oiva hätäapu niitä hetkiä varten, kun leipäkori ammottaa yllättäen tyhjyyttään. 

Nopeat aamiaissämpylät (12 kpl)

8 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
5 dl vettä

Pinnalle:

1 kananmuna
seesaminsiemeniä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainesosat kulhossa. Tee kuivien aineiden keskelle kuoppa ja lisää joukkoon noin puolet vedestä ja rikottu kananmuna. Ryhdy sekoittamaan jauhoja veden ja munan joukkoon vähän kerrallaan. Kun ainesosat ovat alkaneet sekoittua, lisää joukkoon loppu vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteentoista osaan. Pyöritä osat palloiksi ja nosta leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeninä. Paista sämpylöitä uunissa noin 15 minuutin ajan ja tarjoa lämpiminä aamiaispöydässä.

Lähde: MittKök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme