Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Sannin upea ananaskakku hurmaa veikeällä ulkonäöllään: "Päivän piristyskakku iästä riippumatta"

Veikeä ananaskakku kätkee sisäänsä mansikkaa, banaania ja rahkaa. 

Vantaalaisen Sanni Leirisalon leipoma ananaskakku on keräänyt runsaasti ihailua sosiaalisessa mediassa. Vaikka kakku näyttää aivan ananakselta, kyseessä ei kuitenkaan ole kyseisen hedelmän makuinen leivos, vaan ananaksen muotoon luotu mansikkatäytekakku. Pinterestistä inspiraationsa saanut kakku sopii Leirisalon mukaan juhlaan kuin juhlaan.

– Sopii minusta myös aikuisempiin juhliin. Tämä on tämmönen päivän piristyskakku iästä riippumatta, Leirisalo kertoo.

Kakun voi jokainen leipoja värjätä juuri omaa silmää miellyttävän väriseksi.

Tärkeintä kakun valmistuksessa on oikean tyllan valinta. Kakun pursotuksesta syntyy naisen mukaan hyvä Wiltonin tähtityllalla. 4B:llä tai vastaavalla. 

– Suosittelen käyttämään pastavärejä, nestemäiset värit voivat tehdä kuorrutteesta liian löysän, Leirisalo vinkkaa.

Kakun päälle lisättävä ananaksen pää antaa kakkuun hauskan säväyksen.   

– Itse leikkasin myös hieman kantaa mukaan, jotta se pysyy paremmin pystyssä kakun päällä. Laitoin myös leivinpaperin kakun ja ananaksenkannan väliin, jotta ananaksen maku ei tarttuisi kakkuun.

Vaikka ananaksesta ei käytetä kakkuun kuin syötäväksi kelpaamaton osa, hedelmäliha ei mene hukkaan, sillä sen voi käyttää vaikkapa kesäisten juomien valmistukseen. Voit lukea lisää kakun valmistuksesta Leirisalon Herkkuland-blogista.

Ananaskakku

Pohja:
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
350 g rahkaa
n. 0,5dl sokeria (oman maun mukaan)
300 g pakastemansikoita
banaani
tuoreita mansikoita halutessasi

Kuorrute
2,5 dl vispikermaa
1–2rkl sokeria
150 g rahkaa

Lisäksi:
keltaista, oranssia ja mustaa pastaväriä
1 ananas, huuhdeltuna ja kuivattuna
2–2,5 dl marjamehua
vuokaan voita ja korppujauhoja

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon kolmessa osassa ja kääntele jauhot vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 20–24 senttiseen vuokaan.

Paista 185 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, anna jäähtyä kunnolla ja kumoa. Leikkaa pohja sitten kolmeen osaan. Valmista täyte sillä välin, kun pohja paistuu.

VINKKI: Kuumana kesäpäivänä täytteen olisi hyvä saada jähmettyä jääkaapissa puolesta tunnista kahteen tuntiin ennen kakun kokoamista. Voit siis valmistaa täytteen myös ennen pohjaa.

Täyte: Sulata mansikat ja purista niitä lusikan avulla siivilää vasten, jotta suurin osa nesteestä poistuu. Vaahdota kerma ja sokeri, lisää rahka ja mansikat. Pilko banaanit ja mansikat.

Kasaa kakku. Kostuta jokainen pohja erikseen ja lisää päälle täytettä. Halutessasi voit lisätä kerrosten väleihin banaaniviipaleita ja mansikoita tuomaan kakkuun lisää makua. 

Kuorrute: Vatkaa vispikerma ja sokeri vahdoksi. Lisää rahka. Lisää joukkoon keltaista ja oranssia väriä niin paljon, että ulkonäkö miellyttää silmää.

Päällystä kakku ensin kokonaan kuorrutteella nuolijan tai lastan avulla ilman tyllaa. Kun kakku on kuorrutettu kertaalleen, ala pursottaa kuorrutetta kakun päälle tyllan avulla. Kun pääset kakun päälle, ota leikattu ananaksen pää ja aseta se keskelle kakkua. Pursota myös ananaksen ympärys.

Anna kakun levätä hetki jääkaapissa, jotta kuorrute jähmettyy. Tee sillä välin keltaisesta ylijääneestä kuorrutteesta mustaa. Pursota kakulle suu ja silmät pienellä tyllalla.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme