Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Suloiset minipavlovat sulavat suussa – näihin kesäherkkuihin tulee himo!

Gluteenittomat minipavlovat ovat paitsi kauniin näköisiä, myös suussa sulavan herkullisia. Nämä leivonnaiset kruunaavat kesäisen kahvipöydän!

Tarinan mukaan australialainen keittiömestari kehitteli pavlovan 1920-luvulla venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan kunniaksi. Nykyisin tästä balettitanssijan keveää rakennetta ja valkoista pukua jäljittelevästä jälkiruoasta on olemassa lukuisia versioita, kuten nämä vadelmilla koristellut minipavlovat.

Tarjoilu ja syöminen helpottuvat, kun pavlova valmistetaan yhden ison kakun sijaan pieniksi leivonnaisiksi.

Halutessasi voit myös värjätä marengit elintarvikeväreillä vaikkapa kauniin vaaleanpunaisiksi. 

Minipavlovat (12 kpl)

2,5 dl sokeria
3 kananmunan valkuaista
1 maustemitta suolaa
1 tl sitruunamehua
½ sitruunan raastettu kuori
2 dl kermaa
250 g tuoreita vadelmia
1 rkl kookoshiutaleita/mantelilastuja

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Mittaa teräskulhoon sokeri, valkuaiset, suola ja sitruunamehu. Vatkaa seosta vesihauteessa, kunnes seos on 55–60-asteista. Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on viilentynyt. Kääntele joukkoon sitruunan kuoriraaste.

Pursota tai levitä marengista leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle 12 kappaletta pieniä marenkilevyjä. Nosta pelti uuniin ja laske lämpöä 100 asteeseen. Paista marenkeja noin tunnin ajan. Marenki on valmis, kun se irtoaa leivinpaperista. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi vaniljalla. Asettele kunkin marengin keskelle kermavaahtoa ja vadelmia. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Lähde: Mittkök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme