Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Superhelpot pikapizzat syntyvät jopa vartissa – varoitus! Näihin rapeisiin herkkuihin tulee himo!

Herkullisen pizzan valmistamiseen ei tarvita monimutkaisia työvaiheita ja pitkiä raaka-ainelistoja. Parhaimmillaan tämä moneen tilanteeseen sopiva herkku valmistuu jopa vartissa!

Tässä oikaistussa reseptissä perinteinen pizzataikina korvataan voitaikinalla, jota kannattaa pitää aina pakastimessa yllättävän pizzanhimon varalta. Voitaikina on myös siitä kätevä tuote, että siitä valmistuu helposti sekä suolaisia että makeita herkkuja. Kokeile jälkiruoaksi vaikkapa näitä luumuisia tarteletteja.  

Reseptin sienet voit korvata oman makusi mukaan erilaisilla kasviksilla tai lihatuotteilla, kuten kesäkurpitsalla tai parmankinkulla. Kokeile myös klassista tomaatin ja mozzarellajuuston liittoa. 

Pikapizzat (neljä annosta)

250 g voitaikinaa
125 g mascarponea
2 dl juustoraastetta
200 g herkkusieniä

Pinnalle:
(tryffeli)majoneesia
vesikrassia
chilihiutaleita
mustapippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä voitaikinalevyt pellille. levitä mascarponetuoejuusto tasaisesti taikinalevyje päälle. Taita taikinalevyyt 1–2 sentimetriä reunoilta.

Levitä päälle juustoraaste. Putsaa sienet, leikkaa ne viipaleiksi ja asettele taikinalevyjen pinnalle. Laita pikkupizzat uuniin ja kypsennä, kunnes juusto on sulanut ja reunat saaneet hieman väriä, noin 10–15 minuuttia. 

Lisää valmiiden pizzojen pinnalle majoneesia, rouhittua pippuria ja chilihiutalieta. Koristele vesikrasseilla.

Lähde: Mittkök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme