Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Superhelppo kolmen kupin kakkutaikina – tämä resepti jokaisen kotileipurin tulisi hallita

Kolmen kupin avulla valmistuva kakkupohja kuuluu niiden leivonnaisten joukkoon, jotka kannattaa ehdottomasti opetella ulkoa. 

Jos etsit superhelppoa sokerikakkupohjan reseptiä, se tulee tässä! Kakkupohjan perusidea on, että siihen käytetään yhtä paljon jauhoja, munia ja sokeria. Koska kaikkia aineksia tulee kakkuun yhtä paljon, ainesosia ei tarvitse mitata desimitalla, vaan lasi tai kuppi kelpaavat yhtä hyvin. 

Kakku kohoaa hyvin myös ilman leivinjauhetta, kunhan malttaa vaahdottaa sokerin ja kananmunat kunnolla. Aavistuksenkin rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen, jonka vuoksi vaahto kannattaakin valmistaa muovikulhon sijaan teräs- tai lasikulhossa. 

Kun kakku on otettu uunista, kannattaa kokeilla pudotusniksiä, joka estää kakun lässähtämisen. 

Kolmen kupin kakkupohja

1 kuppi kananmunia
1 kuppi sokeria
1 kuppi vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Nostele taikina nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia riippuen vuoan koosta.

Resepti: Myllyn Paras

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme