Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Syksyn ehdoton suosikki! Mausteinen omenakakku hurmaa mehevällä maullaan – tätä on pakko kokeilla!

Kostea ja mausteinen omenakakku valmistuu alta aikayksikön. Tämä herkku ei vaadi vaivaamista tai monimutkaisia työvaiheita – pelkkä sekoittaminen riittää.

Omenasato on tänä vuonna ylittänyt odotukset! Jos pihan omenapuut notkuvat omenoista, vastaus tähän ongelmaan löytyy superhelposta omenapiirakasta.

Tämä kanelilla ja mausteneilikalla maustettu kakku hurmaa syöjänsä niin maullaan kuin rakenteellaan.

Helppo omenakakku (12 annosta)

300 g vehnäjauhoja
¾ tl ruokasoodaa
¾ tl suolaa
¾ tl kanelia
¼ tl mausteneilikkaa
½ tl muskottipähkinää
275 g sokeria
250 ml rypsiöljyä
2 kananmunaa
1 ½ tl vanilja-aromia
3 omenaa kuorittuna ja kuutioituna

Päälle:
mantelilastuja

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 21 senttinen kakkuvuoka. Yhdistä jauhot, sooda, suola ja mausteet isossa kulhossa.

Yhdistä toisessa kulhossa öljy ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat ja vanilja-aromi ja sekoita. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja nostele sekaisin. Varo sekoittamasta liikaa. Sekoita viimeiseksi taikinan joukkoon omenapalat. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös hienonnettuja pähkinöitä. 

Kaada taikina vuokaan ja ripottele halutessasi pinnalle manteleita. Paista uunissa 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia. Lisää kumotun kakun päälle tomusokeria. Tämä kakku on niin mehevä, että se maistuu erinomaiselta sellaisenaankin, mutta mikään ei estä sinua tarjoamasta kakun kanssa kermavaahtoa tai jäätelöä.  

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme