Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Syntisen hyvä tuorepuuro! Tätä tutulta suklaapatukalta maistuvaa aamupalaa ei ihan heti uskoisi terveelliseksi herkuksi

Puuroko tylsää? Tämä kookoksiselta suklaapatukalta maistuva tuorepuuro muuttaa käsityksesi aamupalan valmistuksesta. 

Yön yli jääkaapissa tekeytyvät tuorepuurot ovat kiireisten aamujen pelastus. Tuorepuurot sopivat erinomaisesti myös terveelliseksi iltaherkuksi tai välipalaksi ennen harrastuksia, Linda Kovasen Liikkujan kasvisruokaa -kirjassa kerrotaan. 

Tuorepuuroissa on myös se hyvä puoli, että ainesosia vaihtelemalla voit muuttaa aamupalan makumaailmaa lähes loputtomiin. Tällä kertaa tuorepuuro muokataan tutun Bounty-suklaapatukan makuiseksi kookosmaidon avulla. 

VINKKI: Tuorepuuroa kannattaa valmistaa kerralla kaksinkertainen määrä kahteen eri astiaan. Näin sinulla on valmiina herkullinen ja ravitseva aamu- ja välipala. 

Bounty-tuorepuuro (1 annos)

1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kookomaitoa
1 dl vettä
1 rkl chian- tai pellavansiemeniä

Lisäksi: 
2 tl kookoshiutaleita
2 tl raakakaakaonibsejä
suklaakastiketta

Suklaakastike:
1 rkl kookosmaidon kiinteää osaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl makeutusta

Sekoita kaurahiutaleet, kookosmaito, vesi, chiansiemenet ja mausteet keskenään sekaisin lusikalla. Valmista suklaakastike sulattamalla kookosmaito ja sekoittamalla sen joukkoon kaakaojauhe. Makeuta halutessasi.

Lusikoi puuroa kerroksittain suklaakastikkeen ja kookohiutaleiden ja kaakaonibsien kanssa kannelliseen purkkiin. Anna tekeytyä kylmässä vähintään parin tunnin ajan tai yön yli. 

Lähde: Liikkujan kasvisruokaa, Linda Kovanen, Readme 2018

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme