Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Taio syntisen suklaisista brownieista entistäkin parempia – korvaa vehnä tällä viljalla

Tattarijauhoa on perinteisesti käytetty blinien valmistukseen, mutta niistä syntyvät näppärästi myös maukkaat suklaiset browniet. Terveellinen tattari sisältää myös runsaasti ravintoaineita.

Tattari on luontaisesti gluteeniton viljelykasvi, joka sisältää B-vitamiinia, kalsiumia ja magnesiumia. Lisäksi siinä on aminohappoja, runsaasti kuitua sekä flavonoideja, jotka auttavat ehkäisemään esimerkiksi sepelvaltimotautia ja diabetesta.

Perinteisesti tattarijauhosta on tehty blinejä. NDTV-uutissivusto neuvoo nyt, miten niistä syntyy herkullisia brownieita.

Suklaiset saksanpähkinäbrowniet

Ainekset (6 kpl):

125 g tummaa suklaata
75 g voita
2,5 dl tummaa sokeria
n. 1,5 dl tattarijauhoa
n. 0,5 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
n. 1 ¼ dl saksanpähkinöitä, pilkottuna
2 rkl raakakaakaota rouheena

Valmistusohje:

1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

2. Rasvaa leivinpelti (n. 23-senttinen) öljyllä. Aseta päälle leivinpaperi ja pistä syrjään odottamaan.

3. Sulata suklaa ja voi kulhossa joko mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita hyvin.

4. Vispaa kananmunat kuohkeiksi toisessa kulhossa. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin.

5. Lisää joukkoon suklaa-voisekoitus ja sekoita hyvin.

6. Siivilöi yhteen kaakaojauhe, tattarijauho ja leivinjauhe. Lisää taikinaan yksi ruokalusikallinen kerrallaan ja kääntele hyvin.

7. Sekoita saksanpähkinät ja kaakaorouhe yhteen ruokalusikalliseen tattarijauhoa.

8. Kaada suklaataikina leivinpellille ja sen sekaan saksanpähkinä-suklaarouhesekoitus

9. Paista 20 minuuttia 150-asteisessa uunissa, kunnes taikina on ulkopuolelta jähmettynyt. Sisus saa jäädä hieman tahmeaksi.

10. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme