Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tärkeä työvaihe, joka takaa täydelliset letut – poimi talteen huippukokin vinkit

Yhdysvaltalainen huippukokki kertoo, millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon pannukakkujen tai lettujen valmistuksessa.

Yksi tärkeimmistä työvaiheista tapahtuu Michelin-tähden kokki Steve Smithin mukaan ennen, kuin yksikään ainesosa on päätynyt kulhoon. Smithin mukaan ennen pannukakkujen valmistusta kannattaa nimittäin varmistaa, että kaikki taikinaan tulevat ainesosat ovat huoneenlämpöisiä.

Muista siis nostaa maito ja kananmunat ajoissa jääkaapista. 

Uuni pitää valmiit letut lämpiminä

Moni kotikokki sekoittaa ainekset yhdessä kulhossa, mutta Smith suosittelee sekoittamaan toisessa kulhossa kuivat ainesosat, toisessa kananmunat ja maidon. Tämän jälkeen kananmuna-maito-seos lisätään kuivien aineiden joukkoon ja sekoitetaan huolellisesti. 

Tähän asti kaikki kuulostaa helpolta, mutta seuraava työvaihe on se, jossa moni kotikokki menee metsään.

Taikinaa ei nimittäin saisi ryhtyä paistamaan heti, vaan sen tulisi antaa levätä rauhassa. Lepäämisen aikana taikinan jauhokokkareet ehtivät tasaantua ja taikina turvota. Sillä aikaa kun taikina lepää, voit valmistaa pannukakuillesi herkullisia täytteitä. 

Smith suosittelee maustamaan taikinaa rohkeasti erilaisilla yrteillä, sitruunankuorella, kanelilla, vaniljalla, suklaahipuilla tai vaikkapa juustolla.

Jos paistat lettuja ison erän kerralla, voit pitää valmiit letut lämpimänä 80-asteisessa uunissa. Lettuja ei kuitenkaan kannata pitää uunissa varttia kauempaa. 

Perinteisen lettureseptin löydät täältä

Lähde: TheSun 

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme