Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tässäkö kesän himotuin leivos? Suosikkijuoma taipuu nyt meheväksi kakuksi

Hedelmäinen kesäjuoma sangria voidaan valmistaa myös herkullisen kakun muotoon!.

Lähes jokainen meistä tuntee sangrian; punaviinistä ja hedelmistä valmistettavan klassisen juomasekoituksen. Tänä kesänä juoma muutetaan herkullisen kosteaksi ja näyttäväksi kakuksi, joka hurmaa taatusti syöjänsä. 

Kakun päälle voi lisätä halutessaan lisää tuoreita hedelmiä, kuten appelsiinisiiivuja ja mansikoita. Kakku maistuu hyvältä sellaisenaankin tai vaikkapa jäätelöpallon kera nautittuna. 

Sangriakakku (10 annosta)

100 g päärynöitä
100 g persikoita tai nektariineja
100 g mansikoita
100 g kirsikoita


1 appelsiinin kuori
280 g ruokosokeria
225 g voita
1,5 dl punaviiniä
100 g mantelijauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
50 ml appelsiinilikööriä (Cointreau)
1 rkl sokeria

Kuori ja viipaloi hedelmät pieniksi paloiksi. Laita hedelmät kulhoon ja ripottele päälle 50 grammaa ruokosokeria. Anna maustua noin puolen tunnin ajan. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele halkaisijaltaan 23-senttinen vuoka. 

Mittaa kulhoon pehmennetty voi, appelsiinin kuori, sokeri, desi viiniä ja vatkaa ainesosat sähkövatkaimella sekaisin. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauhe, kananmunat ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kääntele joukkoon puolet sokeroiduista hedelmistä ja ruokalusikallinen hedelmäkulhon pohjalle valunuttta nestettä. 

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinnalta. Paista uunissa noin tunnin ajan, kunnes kakku on sisältä kypsä ja päältä kullanruskea. Anna jäähtyä ritilällä noin vartin ajan.

Kuumenna loppu viini ja likööri yhdessä sokerin kanssa, kunnes sokeri on sulanut ja seos muuttunut hieman siirappimaiseksi. Kasaa kakun päälle loput hedelmät ja valuta päälle keittämäsi siirappiseos. Koristele tuoreilla hedelmillä ja marjoilla. 

Lähde: BBC

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme