Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tässäkö kevään suloisin herkku? Kaunis ja maistuva töpöhäntäkakku hurmaa syöjänsä

Supersöpö töpöhäntäkakku kruunaa niin pääsiäisen kahvipöydän kuin lastenkutsujen herkkutarjonnan.

Sokerimassasta muotoillut jalat kruunaavat kermalla kuorrutetun kakun, joka kätkee sisäänsä raikasta mangoa ja sitruunaa sekä makeaa valkosuklaata. 

Kakun valmistus kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä paras lopputulos saadaan, kun täytetyn kakun annetaan jähmettyä jääkaapissa yön yli ennen kuorruttamista. 

Töpöhäntäkakku

Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa

Mango-valkosuklaatäyte:
3½ dl kuohukermaa
350 g säilykemangoa
200 g vaniljarahkaa
1 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
200 g valkosuklaata

Kuorrute:
4 dl vispikermaa
1 rkl sokeria

Koristelu:
200 g valkoista sokerimassaa
50 g vaaleanpunaista sokerimassaa
3 vaahtokarkkia, keksejä ym.
60 g suklaatäytekeksejä
50 g tummaa suklaata

Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhoseos nuolijalla varovasti käännellen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa samantien sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paperi pohjasta. Anna pohjan jäähtyä rauhassa, jolloin sen käsittely on helpompaa.

Etsi valmiiksi pyöreäpohjainen kulho, jonka tilavuus on yli 2 litraa. Vuoraa se tuorekelmulla.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Valuta mango huolellisesti ja soseuta. Yhdistä mangosose, vaniljarahka ja sitruunatahna. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita mangoseokseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Kokoa kakku laittamalla kulhoon vuorotellen pohjapaloja ja täytettä. Kostuta jokainen pohjakerros maidolla. Ympyröiden leikkaamisessa voi käyttää mallina sopivan kokoista kulhoa. Yhden pohjakerroksen voi koota useammastakin palasta. Kulhon tilavuudesta riippuen pohjaa saattaa jäädä hieman yli. Laita päällimmäiseksi pohjakerros. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Tee tässä vaiheessa tassukoristeet – nämä voi toki valmistaa jo viikkojakin etukäteen. Jaa valkoinen massa kahteen osaan ja muotoile niistä litteät soikiot. Painele ”varpaat” esimerkiksi veitsen kahvaosalla. Pyörittele vaaleanpunaisesta massasta palloja ja painele ne litteiksi anturoiksi tassujen päälle. Anna tassujen kovettua.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.

Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (noin 11 mm). Peitä kakun pinta pursottamalla vieri viereen suippoja karvatupsuja. Laita hännän paikalle vaahtokarkkeja, keksejä tai vastaavia korokkeeksi. Peitä pursotuksella.

Murskaa suklaakeksit ja tumma suklaa tehosekoittimessa tai leikkaa veitsellä rouheeksi. Levitä seos ”mullaksi” kakun ympärille. Viimeistele asettamalla tassut kakun reunaa vasten.

Lähde: MyllynParas

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme