Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Testaa näppärä valmistustapa: Nämä herkulliset letut sopivat koko perheelle – myös vegaaneille

Nämä vegaaniset letut syntyvät näppärästi tehosekoittimessa. 

Aina on syytä juhlaan, ja niin on myös perjantaina 2.2, jolloin vietetään kansallista ohukaispäivää. Päivä onkin erinomainen syy laittaa pannut tulille ja paistaa perheen tai ystävien iloksi rapeareunaisia ohukaisia.

Tällä kertaa kanamunattomat ohukaiset valmistetaan kasvimaitoon, jolloin ne sopivat erinomaisesti myös vegaanista ruokavaliota noudattaville. Nämä letut maistuvat totta kai myös niille, jotka eivät erityisruokavaliota noudattaisikaan. 

Näiden julkkiskokki Martha Stewartin kehittelemien lettujen toinen erikoisuus piilee valmistustavassa, joka takaa taatusti tasaisen lopputuloksen.  

Tarvitset:

5,5 dl soija- tai mantelimaitoa
¾ dl öljyä
¾ tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoa
3 rkl ruokosokeria
0,5 tl teelusikallista suolaa

Tee näin:

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna sekoittimen käydä niin kauan, kunnes taikina on tasaista. Laita taikina jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään puolen tunnin ajan. Voit tehdä taikinan valmiiksi jo edellispäivänä, ja antaa sen seistä jääkaapissa yön yli. 

Kuumenna lettupannu kuumaksi ja lisää pannulla hieman öljyä. Kaada taikinaa pannulle sen verran, että pannun pohja peittyy. Paista lettu kullanruskeaksi, noin 1–2 minuutin ajan, ja käännä se lastan avulla. Paista letun toista puolta noin 30–45 sekuntia, kunnes edessäsi on kauniin ruskea ohukainen valmiina herkkuhetkeä varten. 

VINKKI: Jos taikina on ehtinyt jähmettyä liikaa, voit lisätä joukkoon hieman maitoa ennen paistamista.

Perinteisen lettutaikinan reseptiä ei myöskään kannata unohtaa. Lue resepti täältä. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme