Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Tuttu porkkanakakku uudella tapaa! Yksi ainesosa taikoo suosikkileivonnaisen supermeheväksi

Nyt kun kurpitsat alkavat olla parhaimmillaan, niitä kannattaa hyödyntää myös leivonnassa. Tuttu porkkanakakkuresepti saa uuden muodon, kun taikinaan lisätään porkkanan tilalle uunissa paahtunutta kurpitsaa. 

Leivontanurkan juureskilpailuun oman vinkkinsä lähettänyt Malla kehottaa vaihtamaan porkkanakakkureseptissä tutun porkkanan tilalle paahdettua kurpitsaa. Lopputulos saattaa yllättää!

– Supermehevää! Malla lupaa. 

Kurpitsa paahtuu maukkaan pehmeäksi helposti uunissa. Koverra kurpitsan siemenet ja sisus pois lusikalla. Levitä kurpitsalohkot uunipellille ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Lusikoi jäähtynyt kurpitsa kuoristaan ja soseuta. Käytä sosetta tässä reseptissä porkkanaraasteen tilalle. 

Porkkanakakku (12 palaa)

2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoseosta
2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl porkkanaraastetta/paahdettua kurpitsaa
2 kananmunaa
2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
2 dl kermaa tai kevytkermavalmistetta

Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia ennen kumoamista.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä.

Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakun tai muffinien päälle.

Resepti: Myllyn Paras

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme