Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vaivaton juustokakku syntyy ilman liivatetta – tästä helposta herkusta riittää isommallekin porukalle

Kondensoidusta maidosta valmistuva juustokakku on vaivaton valmistaa, ja siitä riittää syötävää isommallekin porukalle. 

Juustokakku on kahvipöytien klassikko, joka maistuu niin arjessa kuin juhlassa. Tällä kertaa riittoisa juustokakku valmistetaan suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan, josta on helppo leikata paloja useammallekin herkkkusuulle.

Tähän reseptiin ei käytetä lainkaan liivatetta, vaan juustokakun salaisuus piilee kondensoidussa maidossa ja hitaassa jäähtymisessä. 

Juustokakku kondensoidusta maidosta (16 annosta)

250 g keksejä
125 g voita sulatettuna
500 g tuorejuustoa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
2 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
3,5 dl (pakaste)marjoja

Esilämmitä uuni 150 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (20 cm x 30 cm) vuoka leivinpaperilla.

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon voi ja sekoita. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito, sitruunamehu ja sekoita. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita tasaiseksi. 

Levitä puolet marjoista jäähtyneen keksipohjan päälle. Levitä päälle täyte ja tasoita. Levitä päälle loput marjat. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt. Sammuta uuni ja avaa luukku raolleen. Jätä kakku uuniin noin tunnin ajaksi. Siirrä juustokakku jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi. Leikkaa paloiksi ja tarjoile. 

Lähde: Taste

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme