Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Ylioppilasjuhlien ehdoton tarjoiluherkku! Nämä klassikkokeksit voit leipoa hyvissä ajoin valmiiksi

Ylioppilasjuhlien perinteiset ylioppilas-piparit ovat herkullinen tarjoiluvinkki. Helpot piparit voi leipoa valmiiksi ajoissa, jopa viikkoa ennen juhlia.

Ylioppilaslakin malliset piparti ovat kuuluneet monen ylioppilaan juhlatarjoiluihin. Perinteisellä reseptillä piparien väliin tulee vadelmahilloa ja ylioppilaslakin muoto saadaan sulatetulla suklaalla. 

Ylioppilaat-piparit

20 kpl

125 g laktoositonta voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 200 g vadelmahilloa

Koristeluun:

n. 150 g kuorrutussuklaata tai tummaa taloussuklaata

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti

Kauli murotaikina ohueksi levyksi, voit käyttää pöydällä hieman jauhoja kaulinnan apuna. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kakkuja. Paista niitä 200 asteessa nion 5–8 minuuttia. Varo palamista. Jäähdytä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota puolet pyöreistä kakuista ja kasta reuna suklaaseen. Voit laitaa reunaan hopeisen nonparellin "lyyraksi". Lado suklaareunaiset piparit leivinpaperille jähmettymään. Levitä sillä aikaa hillo täytteeksi toisille puoliskoille. Nosta päälle suklaareunaiset piparipuoliskot. Muista tarjoiltaessa varoa, että suklaa ei tartu tosiin pipareihin.

Resepti: Myllyn Paras

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme