Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Yllättävät puuron tuunausniksit – testaa näitä: "Avot ja ääntä kohti!"

Leivontanurkan puurokyselyssä ihmiset paljastavat omat tuunausniksinsä. Miltä kuulostaisi puuro pekonin tai tahinin kera?

Moni suomalainen aloittaa aamunsa kaurapuurolla. Jos kaipaat uusia makuvivahteita aamiaiseesi tai marjat ovat sattuneet loppumaan pakkasesta, kannattaa kokeilla esimerkiksi avokadoa tai pekonia.

Vinkit on poimittu Leivontanurkan huomenna 28.2. päättyvästä puurokyselystä. Vielä ehdit osallistua kertomalla oman tuunauskikkasi. Osallistujien kesken arvotaan 3 Lékuén mikropuurokeitintä.

1) Tahini-tahna

– Eräs yllättävän hyvä yhdistelmä puurossa on tahini yhdessä mansikoiden (etenkin hiukan sulaneiden pakastemansikoiden) kanssa, kertoo Emilia.

Tahini-tahna valmistetaan murskatuista seesaminsienemistä, ja sitä voi lisätä moneen muuhunkin herkkuun.

2) Mausteet

Olet ehkä ennenkin lisännyt puuroosi suolaa tai kanelia, mutta muitakin mausteita kannattaa kokeilla. 

– Opin Dominikaanisessa Tasavallassa asuessani maustamaan kunnon rasvaiseen maitoon keitetyn kaurapuuron kanelilla, neilikalla, aniksella sekä vaniljalla, kertoo Johanna

– Sekaan ruokosokeria ja ripaus suolaa. Mukana pitäisi olla myös malagueta-pippuria, mutta sitä ei Suomesta taida löytää.

2) Pekoni

Puuroa voi tuunata sopivaksi suolaisen ruoan ystävälle lisäämällä sekaan paistettuja pekonin siivuja.

- Herkkua. Keksin jo 20 vuotta sitten hotelliaamiaisella, paljastaa Ritva.

4) Porkkanaraaste

Essi vinkkaa, kuinka tuorepuuron saa maistumaan porkkanakakulta.

– Lisään porkkanaa, rahkaa, maapähkinävoita tai pähkinöitä, chian siemeniä, ja kanelia.

5) Kananmuna ja kookosöljy

– Vatkaan puuron sekaan keiton loppuvaiheessa yhden munan ja teelusilallisen kookosöljyä. Tulee samettisen pehmeää. Lautaselle lisään kreikkalaista jugurttia, omatekemää sokeritonta omenasosetta, cashewpähkinöitä ja hyvää hunajaa. Avot ja ääntä kohti! hehkuttaa Riikka.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme