Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Appelsiiniset puurorieskat

Ryynirieskaan käytetään puuroa, jolloin rieskaan saadaan hyvä, pehmeä suutuntuma.

Käytä rieskaan esimerkiksi tähteeksi jäänyttä aamupuuroa tai hyvin hautunutta ohrapuuroa. Rieskoihin voi käyttää mitä tahansa puuroa.

Tähän rieskaan voi käyttää appelsiinimarmeladin tilalla myös esimerkiksi omenasosetta. Rieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Reseptistä valmistuu uunipellillinen rieskoja.

Appelsiiniset puurorieskat

5 dl tähteeksi jäänyttä puuroa
1 dl appelsiinimarmeladia
1 tl mineraalisuolaa
1 muna
2 dl hiivaleipäjauhoja tai ohrajauhoja
2–3 rkl rypsiöljyä

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon appelsiinimarmeladi, suola, muna ja jauhot sekä hieman öljyä. Jaa taikina reilun lusikan kokoisina nokareina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.

Voit myös kaataa taikinan voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levittää tasaiseksi.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, pieniä rieskasia n. 15 minuuttia ja isoa levyä noin 20–25 minuuttia. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai appelsiinimarmeladin kera.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme