Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Blinileipäset

Pulleat blinit maistuvat pakkasella! Tattarijuurella saadaan blinien makua myös sämpylöihin. Tattarijauhoissa itsessään ei ole sitkoa, joten tässä on käytetty lisäksi sämpyläjauhoja.

Noin 24 kpl

2 tlk (á 200 g) kermaviiliä
50 g hiivaa
2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 keltuainen
1 dl maitoa
6 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja (tai Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja)
50 g voisulaa
1 valkuainen

Lisäksi:
mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa, tilliä

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota siihen hiiva ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa)

Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan suola, keltuainen ja lämmin maito sekä jauhoja niin, että saat löysähkön sämpylätaikinan. Lisää voisula taikinaan ja sen jälkeen varovasti käännellen vaahdoksi vatkattu valkuainen.

Annostele löysää taikinaa matalien silikonisten tms. muffinivuokien pohjille tai ota matalia nokareita lusikalla leivinpaperille. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Tarjoile leipästen kanssa mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa ja tilliä.

Vinkki: Voit lisätä taikinaan 2-3 dl tattarijauhoja sämpyläjauhojen lisäksi, jolloin taikinasta voi pyöritellä sämpylöitä ja painella ne leipäsiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot