Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Calzonet

Calzone on pizza, jossa täyte on leivottu taikinan sisään. Tässä leivotaan ensin pizzapohjia, jotka täyttämällä ja kääntämällä syntyy calzoneja.

Calzonet ovat mainiota vappuruokaa, myös piknikille jopa kylminä. Voit toki tehdä calzonet muutamia tunteja aiemmin valmiiksi jääkaappiin ja paistaa ennen tarjoilua. Calzonetaikinaan kannattaa käyttää pizzajauhoja, jonka ansiosta taikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, se pitää kaulittaessa hyvin muotonsa vetäytymättä takaisin. Myllyn Paras Pizzajauhot sisältävät mm. durumjauhoa.

Pohja:
2 dl vettä
½ pkt hiivaa (25 g)
5 dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:
2 rkl oliiviöljyä
5 tomaattia
4–6 valkosipulinkynttä
200 g lehtikaalia tai pinaattia
1 chilipaprika
1 rkl oreganoa
1 tl mustapippuria
200–400 g feta-juustoa
2 dl parmesaanijuustoraastetta
1 dl auringonkukansiemeniä
200 g kermaviiliä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kohoamisen aikana pilko tomaatit, valkosipulinkynnet, pinaatti tai lehtikaali ja chili pieneksi hakkelukseksi ja paista näitä öljyssä mausteiden kanssa pannulla 5-10 min. Ota pois liedeltä, lisää joukkoon juustot ja siemenet sekä lopuksi kermaviili. Kauli kohonneesta taikinasta n. 12 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä pizzapohjia. Levitä mahdollisimman runsaasti täytettä puolikkaille pizzapohjille, jätä ihan pienet reunat vapaaksi täytteestä. Levitä reunoille vettä liimaksi ja käännä täyttämätön puoli pohjan päälle, nipistele sauma hyvin kiinni kostein käsin. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Pistele ja paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 min eli kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme