Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Helppoja kahvikakkuja moneen makuun

Kokeile ja ihastu! Helppoja kahvikakkuja valmistettaessa ei tarvitse vatkata taikinaa – taikina valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen!

Tarvitaan: Suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta

Kakkuun:

2 dl sokeria

2½ tl leivinjauhetta

2½ tl vaniljasokeria

2½ dl kermaa

3 munaa

150 g juoksevaa margariinia

1 dl appelsiinituoremehua

Leivitykseen:

rasvaa

Suklaakakku:

1 dl vahvaa kahvia (tuoremehun tilalle)

3 rkl vahvaa kaakaojauhetta

100 g tummaa suklaata hienonnettuna

Kirsikkakakku:

1 dl säilykekirsikkatölkin lientä (tuoremehun tilalle)

n.150 g säilykekirsikoita hienoksi pilkottuna

1 dl kookoshiutaleita

Aprikoosikakku:

1 dl aprikoosimarmeladia (tuoremehun tilalle)

100 g kuivattuja aprikooseja hienoksi pilkottuna

Rusinakakku:

1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)

1 rkl kardemummaa

1 dl rusinoita

Ananaskakku:

1½ dl ananasmurskaa (tuoremehun tilalle)

1 dl mantelirouhetta

Kardemummakakku:

1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)

1 rkl kardemummaa

Tiikerikakku:

3 rkl vahvaa kaakaojauhetta

3 rkl vahvaa appelsiinimehua

Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) ⅓ erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme