Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Isänpäivän jogurttikakku mustaherukalla

Loihdi isälle happamanraikas jogurttikakku.

Marjoiksi sopivat mainiosti tummat marjat, joista isä pitää, tässä tehty mustaherukoilla, mutta toki myös mustamarja-aronia tai mustikka sopivat vallan mainiosti. Tee kakku jo edellisenä päivänä valmiiksi hyytymään

Tämä iso kakkuresepti sopii isommallekin porukalle. Voit tehdä myös pienemmän n. 6-8 hengen kakun, halkaisijaltaan n. 18-20 cm:n vuokaan, pienennä tällöin annos puoleen.

Iso n. 28 cm:n irtopohjavuoka, n. 15 hengelle

Kakkupohja:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Marjatäytekerros:
½ l mustaherukoita ja (karhun)vadelmia
2 dl mustaherukka- tai vadelmamehua
1½ dl hyytelösokeria

Jogurttitäytekerros:
10 liivatelehteä
½ dl kermaa
7 dl turkkilaista tai kreikkalaista paksua jogurttia
n. ½ dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4-5 dl kuohukermaa (2 tlk)

Päälle:
3 dl mustaherukkahyytelö tai -hilloa
4 liivatelehteä

Koristeeksi:
marjoja tai pieniä koristerakeita (esim. sydämiä isälle)
kermapursokkeita
sitruunamelissanlehtiä

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä.

Levitä marjat pohjan päälle. Jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisenä. Kuumenna mehu ja hyytelösokeri kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hieman jäähtyä ja levitä marjojen päälle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna n. ½ dl kermaa kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää kylmään jogurttiin hieman jäähtynyt liivateseos. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, mausta ja yhdistä siihen varovasti jogurttiseos. Kaada hyytelö marjojen päälle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

Liota koristehyytelöä varten liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne hyytelön kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa. Lisää loppu hyytelö joukkoon. Levitä seos jogurttitäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme