Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Juures-sinihomejuustorullat

Juurekset sopivat loistavasti yhteen mausteiden ja sinihomejuuston kanssa. Tällä reseptillä loihdit joulunalusaikaan herkullisia juures-sinihomejuustorullia.

Mikäli haluat rullista vegaanisia, käytä vegaanista tuorejuustoa ja mausta se reilusti rouhitulla mustapippurilla. Ripottele pinnalle vegaanista, paistoon sopivaa juustoraastetta.

Reseptillä valmistuu noin 16 rullaa.

1 pkt lehti-, voi- tai torttutaikinalevyjä
2 porkkanaa (200 g)
2 punajuurta (400 g)
puolikas palsternakka (100 g)
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
½-1 dl tuoretta salvia- tai oreganosilppua
175 g sinihomejuustoa

Pinnalle:

1 dl vahvaa juustoraastetta

Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Taikinan sulaessa raasta juurekset ja kuullota niitä pannulla noin 10 minuuttia öljyssä. Lisää mausteet ja murusta sinihomejuusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Ota pannu pois liedeltä.

Kauli sulanut taikinalevy isommaksi (n. 35 x 45 cm) suorakaiteen malliseksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Levitä kuullotettu ja maustettu, lämmin täyte taikinalle. Kierrä levy tiukalle rullalle kääretortun tapaan. Anna toisella kädellä rullalle tukea, jotta se pysyy pyöreässä muodossa.

Nipistä pitkä sauma kiinni kostutetuin käsin ja käännä se alaspäin. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä 3 senttimetrin paksuisia paloja ja aseta ne kumolleen uuninpellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi noin 20–25 minuuttia.

Vinkki! Voit valmistaa rullat lehti-, voi- tai torttutaikinalevyistä. Jaa täyte levyille ja rullaa jokainen erikseen rullalle. Leikkaa rullat kahtia ja aseta kumolleen paistumaan.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme