Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Juustokeksikakku

Naistenpäivän kunniaksi voi nähdä hieman vaivaa ja valmistaa täyteläisen juustokeksikakun joko naistenpäivänä tai viimeistään viikonloppuna, jolloin on aika kutsua naistuttavat kokoon!

Keksikakkupohja voi olla täyteläinen kauramuro- tai cookies suklaamuropohjainen. Täytteenä on sitruunainen tuorejuustoseos, jossa on makulisänä suklaarusinoita. Myös rommissa liotetut rusinat sopivat tähän hyvin (katso reseptin lopussa oleva vinkki).

Juustokeksikakku – noin 10 palaa

Keksikakkupohja:

1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai
Cookies Suklaamurotaikinaa

Täyte:

4 liivatelehteä
n. 1 dl mangososetta (esim. 125 g vauvanruokapurkki)
100 g sitruunatuorejuustoa
2 dl suklaarusinoita
0,5 dl sitruunamehua tai likööriä
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 dl kevyt vispikermaa (rasvaa 20 %)

Päälle:

50 g valkosuklaarouhetta
1-2 limettiä tai sitruunaa

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja sitruunamehu.

Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Yhdistä siihen varovasti juustomangoseos sekä suklaarusinat. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua limettiviipalein ja valkosuklaalastuin sekä halutessasi suklaarusinoin.

VINKKI: Käytä suklaarusinoiden tilalla rommirusinoita: liota 3 dl rusinoita vajaassa 1 dl:ssa rommia vähintään tunti.

Resepti: Arja Savela

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme