Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Juustosämpylät

Syksy on kotoilun aikaa, jolloin moni intoutuu myös leipomaan tavallista enemmän. Pehmeät sämpylät sopivat loistavasti syksyyn.

Juustosämpylät kuorrutetaan juustoraasteella, joka paahtuu uunissa rapeaksi.

Juustosämpylät (noin 10 kpl)

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
n. 6 dl hiivaleipähjauhoja
1 rkl öljyä

Pinnalle:

n. 1 dl juustoraastetta
1 muna

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi hiivaleipävehnäjauhoilla. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa).

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä. Levitä juustoraaste, johon muna on sekoitettu sämpylöiden pinnalle ja paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme