Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kääretorttukakku

Nopea ja helppo kääretorttu pelastaa kiireessä. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta.

10 annosta

5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 ¾ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

300–400 g kiinteää mansikkahilloa
2 hapahkoa omenaa raastettuna

Kuorrutus:

4 dl vispi- tai kuohukermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Viimeistelyyn:

½ l mansikoita
2 rkl tomusokeria
1 ½ rkl sitruunasta puristettua mehua
1 rkl mintunlehtiä silputtuna

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille ja voitele se ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää siivilöity jauho-leivinjauheseos muna-sokerivaahtoon pohjaa myöten sekoittaen. Kaada taikina pellille ja paista uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille.

Levitä mansikkahillo hiukan jäähtyneelle kakkulevylle, ripottele omenaraaste hillon päälle. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Kääräise tortun ympärille puhdas keittiöpyyhe tortun pyöreyttä tukemaan, jäähdytä jääkaapissa.

Paloittele torttu 6–8 eri korkuiseksi palaksi, aseta palat kierrepuoli ylöspäin, kiinni toisiinsa, tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja sokerit. Pursota kermavaahto kakun reunoille ja pinnalle.

Lohko pestyt ja putsatut mansikat, mausta tomusokerilla, sitruunamehulla ja minttusilpulla. Annostele mansikat kakun päälle ja nauti.

Vinkki! Jos käytät pakastemansikoita, lohko ne kohmeisina, mausta ja annostele kakun päälle juuri ennen tarjoamista.

Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy  

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme