Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kaneliset muroleivät

Kaneliset muroleivät ovat pikkuleipiä, jotka voi valmistaa jo hyvissä ajoin valmiiksi odottamaan kesän juhlia.

22–26 kpl

3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
¾ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
120 g jääkaappikylmää voita
1 kananmuna

Pinnalle:
½–1 tl kanelia

Täyte:
200 g vadelmamarmeladia

Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon. Lisää kuutioitu kylmä voi ja sekoita murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Jauhota työpöytä kevyesti ja kauli taikina useammassa osassa noin parin millin vahvuiseksi levyksi. Paina levystä pyöreällä (ø 55 mm) muotilla pikkuleipiä ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille.

Paina koristemuotilla puoleen pikkuleivistä kuvioaukko keskelle ja ripottele aukollisten kansipalojen päälle ohut kanelihuntu.

Paista uunissa 180 asteessa 6–8 minuuttia.

Levitä vadelmamarmeladia pohjapuolille ja paina kaneliripotettu kansi päälle. Säilytä ilmavassa paikassa. Tarjoa kahvin kanssa.

Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

 

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme