Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Karviaispaistos

Karviaisten kirpeys ja marengin makeus ovat parhaimmillaan yhdessä.

Kauramurotaikina sopii hyvin yhteen karviaisten kanssa.

Voit käyttää myös valmista makeaa Pyöreää Piirakkataikinaa, Pyöreää Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai leipoa piirakkapohjan itse.

1 halkaisijaltaan 26–​​​​​​​28 cm:n piirakka

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)

Tai murotaikina itse tehden:

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 munankeltuaista
1 tl leivinjauhetta
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 ½ dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita

Päälle:

n. 4 dl karviaisia
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
mantelilastuja

Pakastetaikinasta: Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Tai valmista oma taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti: Levitä karviaiset piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi paistoksen kypsymisen aikana.

Ota paistos pois uunista n. 20 minuutin kuluttua ja levitä marenki lähes kypsän paistoksen päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5–8 min, kunnes marenki saa kauniin värin.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme