Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kasvispiirakka

Loihdi mehevän kevyt piirakka tuoreista kasviksista.Kauniin värityksensä piirakka saa purjosipulista, parsakaalista ja paprikasta.

Helpoimmalla pääset käyttämällä valmista pyöreää pakastetaikinaa, mutta pohjataikina on helppo tehdä myös itse. Kokeile piirakkaan myös muita kauden kasviksia, esimerkiksi fenkolia, punajuurta, porkkanaa, herneenpalkoja jne.

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
tai
Itse tehty pohjataikina:

3 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
½ tl leivinjauhetta
100 g voita, margariinia tai öljyä
2 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl kevytkermaa tai soijakermaa

Leivitykseen:
Myllyn Paras Korppujauhoja

Kasvistäyte:
1 rkl voita, margariinia tai öljyä
100 g purjosipulia
300 g parsakaalin kukintoja
1 paprika (punainen tai keltainen)
½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
2 dl maitoa tai soijamaitoa
½ tl kirveliä
½ tl rakuunaa
1 tl basilikaa
1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
75 g sinihomejuustoa
100 g sulatejuustoa
1 dl juustoraastetta (Emmental tai parmesan)

Ota pakastetaikinapohja sulamaan tai tee itse pohjataikina: sekoita leivinjauhe kulhossa hiivaleipäjauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Valmis sulanut pyöreä piirakkataikina vain taputellaan vuokaan, se ei tarvitse voitelua.

Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja irtileikattuja parsakaalin kukintoja. Lisää kuutioitu paprika ja hiivaleipäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen. Levitä täyte piirakkapohjalle.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme