Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kätevä täytekakku

Tämä täytekakku on helppo leipoa Myllyn Paras Kauramurotaikinasta, jolloin ei tarvitse tehdä munavaahdosta kakkupohjaa.

Sulata vain pakastetaikina ja tee kakkuun 3-4 pyöreää pohjaa taikinasta.

Paista taikinasta tehdyt pohjat sellaisenaan.

Halutessasi suklaisia cookiestyyppisiä kakkulevypohjia, lisää sulaneeseen kauramurotaikinaan n. 2 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata per levy.

Pohja:
1½-2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (3-4 levyä)

Täyte:
2-4 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta (1-2 tlk)
250-500 g maitorahkaa, sitruunarahkaa tai tuorejuustoa (1-2 tlk)

Väliin:
3-4 dl mansikka- tai hedelmäsurvosta
6 dl viipaloituja mansikoita tai hedelmäpaloja

Kostutus:
2 dl maitoa tai maitojuomaa
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
½-1 l mansikoita (500 g - 1 kg) ja/tai hedelmäpaloja
1 ruukku minttua tai pienilehtistä basilikaa

Sulata taikinalevyt ja kauli 3-4 levystä leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat, jokaisesta omansa. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7-10 min ja jäähdytä.

Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja/hedelmäpaloja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin tms. ja vihrein yrtein.

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata.

Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile heti teon jälkeen.

Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.

VINKKI: Halutessasi suklaisia cookiestyyppisiä kakkulevypohjia, lisää sulaneeseen kauramurotaikinaan n. 2 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata per taikinalevy.

Resepti: Arja Savela/Myllyn Paras

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme