Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kaura-hedelmäpalakeksit

Iki-ihanat kaurakeksit ovat monien suosikki isovanhemmista lastenlapsiin. Kaura kekseissä antaa täyteläisen maun, jota on vaikea saada millään muulla kuin aidoilla suomalaisilla kaurahiutaleilla. Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja hedelmäpaloja tuomaan uutta makuvivahdetta, mutta yhtä hyvin keksit onnistuvat perinteisimmin rusinoilla.

Kaura-hedelmäpalakeksit

30-40 kpl

  • 125 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 4½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl kuivattuja pieniä mangokuutioita
  • 1 dl kuivattuja pieniä papaijakuutioita
  • 1 tl soodaa
  • ½ dl kermaa

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi.

Paista 200 asteisessa uunissa 5-10 min.

VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan. Voit myös laittaa tilalle rusinoita.

Katso myös resepti : Rasvattomat Kaurakeksit!

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot