Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kauraomenapaistos

Syksyyn kuuluu perinteisesti herkullinen kauraomenapaistos.

Syksyn kotimaisista omenoista kannattaa ehdottomasti tehdä nopeaa ja helppoa kauraomenapaistosta. 

Tämä herkku on todella helppo valmistaa, sillä ainekset vain käännellään sekaisin uunivuoassa. Paistoaika on uunissa noin puoli tuntia, mutta kauraomenapaistos valmistuu jopa 10 minuutissa mikroaaltouunissa.

Reseptiä voi halutessaan myös tuunata esimerkiksi marjoilla tai vaikka vaniljatangon siemenillä.

Kauraomenapaistos (noin 6:lle)

noin 5 isoa omenaa (tai noin 10 pientä)
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
​​​​​​​½ dl vehnäjauhoja

Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput aineet. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai mikroaaltouunissa noin 10 minuuttia täydellä teholla (800 W). Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme