Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Keväinen keksikakku

Kauramurotaikinasta tai tavallisesta murotaikinasta voit valmistaa täytekakkupohjat ilman munan vaahdottamista. Saat kakkupohjiin vaihtelua lisäämällä tavalliseen murotaikinaan vahvaa kaakaojauhetta (tai suklaarouhetta) tai pieneksi hakattujen kuivattujen helmien paloja.

Noin 10-15 hengelle

  • Kaurakeksipohjat:
  • 2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (800 g)
  • Väliin:
  • 2-3 dl mangososetta (esim. Piltti) tai muuta raikasta hedelmäsosetta
  • 5 dl mangoa ja persikkaa kuutioina
  • 5 dl mansikoita
  • Täytteeksi ja päälle:
  • 2 tlk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta (4-5 dl)
  • 3-3 rkl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 2 tlk sitruunarahkaa (400 g)
  • Koristeeksi:
  • mangoa, persikkaa, mansikkaa ym.
  • sitruunamelissan lehtiä tai kevään vihreitä nonparelleja

Kauli jokaisesta yhdestä taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä keksilevy leivinpaperin päällä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 7 min. Jäähdytä pohjat. Mikäli teet vain puoli annosta käytä pienempää lautasta, esim. leipäasettia.

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, sekoita rahka ja halutessasi tuorejuusto joukkoon. Tarkista sopiva maku.

Kokoa kakku tarjottimelle. Levitä keksipohjalle sosetta ja marjoja/hedelmäpaloja sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle, tee muut kerrokset samoin. Voit laittaa eri kerroksien väliin eri asioita: yhteen väliin persikkaa, yhteen mangoa ja yhteen mansikkaa + joka kerroksen väliin lisäksi rahkaseosta.

Laita päällimmäiseksi pelkkää rahkaseosta. Koristele hedelmin, marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata. Mikäli tarjoat kakun heti, kostuta levyjä hieman.

VINKKI: Mikäli haluat, voit piirtää sydämen leivinpaperille ja tehdä murolevypohjista sydämen muotoisia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme