Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kevyt mansikkatorttu

Tähän aikaan vuodesta mikään ei ole yhtä ihanaa kuin mansikkatorttu tuoreista mansikoista. Tämä mansikkatorttu on kevyt, joten voit herkutella hyvällä omallatunnolla.

Lisäksi alla on muuneltu mansikkatortun resepti erityisruokavalioita varten. Reseptiä voi sovelltaa glutenittomalle, maidottomalle ja laktoosittomalle ruokavaliolle. Lisäksi siihen on käytetty hedelmäsokeria ja keveytensä ansiosta se sopii myös diabeetikoille.

Kevyt mansikkatorttu

  • 1 iso pyöreä vuoka (halkaisija n. 30 cm)
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl kauralesettä
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 50g pullomargariinia tai sulaa rasvaa
  • Täyte kypsälle tortulle:
  • 1 dl mansikkamehua
  • 2 dl mansikkasurvosta (tai -hilloa)
  • n. 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • n. 5 dl mansikoita
  • Leivitykseen:
  • rasvaa, kauralesettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja leseet, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Sekoita rasva nopeasti joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja kauraleseillä leivitetylle isolle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi.

Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä.

Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike hyvin vaahdoksi, mausta se halutessasi vähän sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita lopuksi päälle runsaasti mansikoita.

Gluteeniton, maidoton ja laktoositon mansikkatorttu hedelmäsokerilla

  • 1 iso pyöreä vuoka (halkaisija n. 30 cm)
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl hedelmäsokeria
  • 2 dl tattarijauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl mansikkamehua
  • Täyte kypsälle tortulle:
  • 1 dl mansikkamehua
  • 2 dl mansikkasurvosta
  • 2 dl maidotonta vispautuvaa vaniljakastiketta
  • 3-4 dl mansikoita
  • Leivitykseen:
  • tattarijauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää mansikkamehu. Kaada taikina voidellulle ja tattarihiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi.

Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min.

Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle. Vatkaa maidoton vispautuvaa vaniljakastike vaahdoksi tortulle. Laita lopuksi päälle runsaasti mansikoita.

Resepti: Arja Savela

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme