Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kevyt mansikkatorttu

Kesäaikaan mikään ei ole yhtä ihanaa kuin mansikkatorttu tuoreista mansikoista.

Tämä mansikkatorttu on kevyt, joten voit herkutella hyvällä omallatunnolla.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
½ tl leivinjauhetta
50 g pullomargariinia tai sulaa rasvaa

Täyte kypsälle tortulle:

1 dl mansikkamehua
n.3 dl mansikkaviipaleita, -survosta (tai -hilloa)
n. 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
n. 5 dl mansikoita
mintunlehtiä

Leivitykseen:

Myllyn Paras Kauralesettä
rasvaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja leseet, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, sekoita rasva nopeasti joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja kauraleseillä leivitetylle isolle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä.

Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike hyvin vaahdoksi, mausta se halutessasi vähän sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita lopuksi päälle runsaasti mansikoita ja pieniä mintunlehtiä!

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme