Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kinkkupiirakka

Perinteinen kinkkupiirakka maistuu niin arkena kuin juhlanakin.

Kinkkupiirakka on helppo ja nopea, kun pohjan valmistaa valmispakastetaikinasta. 

Kinkkupiirakkaa varten tarvitsen pyöreän, halkaisijaltaan noin 25–30 senttimetrin kokoisen piirakkavuoan.

Kinkkupiirakka

1 pkt valmispiirakkataikinaa

Täyte:

2 rkl voita
1 sipuli varsineen
150 g ryöpättyjä sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituina
100 g saunapalvikinkkua suikaleina
2½ dl kolmen juuston ruokakermaa
100 g kantarellituorejuustoa tai aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
2 munaa
⅕ tl hienonnettua valkopippuria
½ dl tuoretta silputtua persiljaa
½ tl suolaa

Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa sipulit ja sienet. Tuoreita sieniä tarvitset ½–1 litraa sienistä riippuen, jotta saat niitä noin 150 grammaa ryöpättynä.

Lisää kinkkusuikaleet. Jos et käytä sieniä, lisää suikaloidut, valutetut aurinkokuivatut tomaatit tässä vaiheessa. Ota pannu pois liedeltä.

Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä paistettu seos piiraan pohjalle. Sekoita kerma, tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40–45 minuuttia. Koristele tuoreella persiljalla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme