Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kinkkusarvet

Kinkkusarvet ovat nopea suolainen tarjottava kahvipöytään. Sarvet on helppo leipoa lehtevistä pakastetaikinoista. Eniten makua on voitaikinassa.

Kinkkusarvet sopivat niin juhliin, illanviettoon kuin ruokaisaksi välipalaksi. Vaihtelua sarviin saat käyttämällä niihin erilaisia yrttejä.

Kinkkusarvien taikinan lehtevyys säilyy, kun sarvet paistetaan kuumassa, 225-asteisessa uunissa. Pakastelehtitaikinalevyt ovat ohuempia kuin voi- tai torttutaikinalevyt, jolloin yhdestä paketista syntyy 16 hieman pienempää sarvea. 

Kinkkusarvet (10 tai 16 kpl)

1 pkt lehti-, voi-, tai torttutaikinalevyjä (500 g)

Täyte:

100-150 g yrttituorejuustoa
200-300 g (ylikypsää) palvikinkkua pieninä kuutioina
1 nippu kevätsipulia tai n. 15 cm purjosipulia
1 rku basilikaa, timjamia, salviaa tai persiljaa

Pinnalle:

munaa
roseepippureita tai unikon- tai seesaminsiemeniä

Ota taikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon kulmasta kulmaan halki. Silppua kinkku, sipulinvarret ja ruukullinen tuoretta yrttiä pieniksi kuutioiksi.

Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinakolmioille, noin kaksi ruokalusikallista per taikinalevy. Ripottele päälle pieneksi kuutioitua palvikinkkua, sipulia ja yrttisilppua.

Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Nipistä sauma alas tiiviisti kostutetuin sormin. Voitele sarvet munalla, ripottele pinnalle roseepippureita, unikon- tai seesaminsiemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme