Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Korvapuustit

Mikään ei herätä lapsuusmuistoja mieleen niin kuin uunituoreen pullan tuoksu. 

Perinteiset korvapuustit ovat loistava herkku pimeneviin ja viileneviin iltoihin. Myös kansallista korvapuustipäivää vietetään osuvasti lokakuun 4. päivä.

Korvapuusti on parhaimmillaan kahvin tai kylmän maidon kanssa nautittuna. Täydellinen taikina syntyy käyttämällä huoneenlämpöisiä raaka-aineita ja vaivaamalla taikinan pehmeäksi.

Korvapuustit (15–20 kpl)

½ l maitoa 

50 g hiivaa

1-2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 muna

n.14 dl vehnäjauhoja

100 g voita

Väliin:

50–100 g voi- tai margariinisulaa

½–1 dl (fariini)sokeria

1–2 rkl kanelia

Voiteluun ja päälle:

munaa

raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n. 30 x 50 cm).

Levitä taikinalevyille sulaa tai notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle. Jätä saumat alaspäin.

Leikkaa rullat 3–5 senttimetrin paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat.

Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme