Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Kuppikakut ilman vehnää avokado-suklaamoussella

Kuppikakut eli jenkkiläisittäin cupcaket ovat kuorrutettuja ja täyteläisiä muffinityyppisiä leivoksia ”kupeissa”, helpoiten muffinivuoissa.

Kuppikakkuja on syöty Yhdysvalloissa jo 1800-luvun alusta alkaen. Täyteläinen taikina kuuluu asiaan, mutta sen voi tehdä myös tummilla jauhoilla ilman vehnää, tummalla sokerilla ja avokadoöljyllä.

Leipominen on myös helppoa, sillä kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Kuppikakkujen maun ja ulkonäön kruunaa makoisa kuorrutus.

Reseptistä tulee noin kahdeksan isoa tai noin 15–20 keskikokoista kuppikakkua.

Kuppikakut avokado-suklaamoussella

2 dl tattarijauhoja
2 dl tattarihiutaleita
2 dl tummaa ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl survottua banaania (2 pientä banaania)
2 munaa
1 dl avokadoöljyä
1 dl manteli-, soija- tai kauramaitoa (tai kevytkermavalmistetta)

Avokado-suklaamousse-kuorrutus:

150 g kypsää avokadoa (1 iso tai 2 pientä)
150 g banaania (1–2 kpl)
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Koristeluun:

tuoreita marjoja ja/tai nonparelleja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi-, folio- tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–25 minuuttia muffinien koosta riippuen.

Valmista kuorrutusmousse. Survo kaikki aineet sauvasekoittimella mousseksi. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele heti marjoin ja/tai nonparellein. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Voit tehdä kuppikakut myös ruis- tai ohrajauhoilla ja kaurahiutaleilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme