Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Laskiaispullia

Mikäpä olisikaan sen mukavampaa kuin olla ulkona mäessä tai ladulla, ja sen jälkeen nauttia mehevästä laskiaispullasta! Pullan leipominen ei ole nykyään enää välttämättä kovin vaativaa puuhaa, sillä valmista pullataikinaa saa kaupan pakastealtaasta. Tässä alla on muutamia laskiaispullavinkkejä. Tietysti voit leipoa myös perinteisiä pyöreitä pikkupullia ja täyttää ne hillolla ja kermavaahdolla.

· Sydänlaskiaispullat

· Helppo Laskiaispullatorttu

· Muheva Iso Laskiaispulla

Sydänpullat

  • 12 kpl tai 6 kpl hyvin isoja
  • 1 pkt pullataikinaa (600 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raesokeria (ja mantelirouhetta)

Mikäli haluat leipoa pullataikinan itse, tähän ohjeeseen riittää ½ annosta. Katso ohje: Näin leivot parasta pullaa.

  • Väliin:
  • 2 dl kuohukermaa (1 tlk)
  • ½ - 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl rahkaa (1 tlk)
  • n. 2 dl mansikkahilloa

Sulata pullataikinalevyt levittäen ne uunipellille leivinpaperin päälle noin puoleksi tunniksi. Ota sulaneista taikinalevyistä melko isolla, taikinalevyn leveyteen mahtuvalla sydänmuotilla sydämiä. Jos et omista muottia, tee sydämet veitsellä leikaten ja muotoillen. Voit myös leikata levyt neliöiksi tai kolmioiksi, mikäli sydämen muotoilu tuntuu liian vaikealta ilman muottia.

Kaaviloi reunoiksi jääneet pullataikinapalaset uudelleen ja tee vielä niistäkin sydämiä. Anna pullasydämien kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa (n. 45 min - 1 tunti). Hyvä paikka on 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Voitele hyvin kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria (ja mantelirouhetta). Paista 210 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin keltaisiksi. Paras pulla on juuri ja juuri kypsää eli älä paista pullia kuiviksi!

Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia ja laita väliin mansikkahilloa ja kermarahkaa (vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit).

Mikäli haluat isoja, reilunkokoisia laskiaispullia, älä halkaise pullia vaan, laita kaksi pullasydäntä päällekäin ja väliin hilloa + kermarahkaa.

Helppo laskiaispullatorttu

  • 1 pkt pullataikinaa (600 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raesokeria (ja mantelirouhetta)
  • Väliin:
  • 2 dl kuohukermaa (1 tlk)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl rahkaa (1 tlk)
  • n. 2 dl mansikkahilloa

Sulata pullataikinalevyt levittäen ne uunipellille leivinpaperin päälle noin puoleksi tunniksi. Yhdistä aina 2 levyä toisiinsa, niin saat kolme isoa neliölevyä torttupohjiksi. Anna kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa (n. 45 min - 1 tunti). Hyvä paikka on 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Voitele hyvin kohonneet pullalevyt munalla, ripottele päälle raesokeria (ja mantelirouhetta). Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin keltaisiksi. Paras pulla on juuri ja juuri kypsää eli älä paista pullia kuiviksi!

Kostuta pulla levyt vaniljamaidolla. Kokoa pullalevyistä torttu laittamalla kerrosten väliin hilloa ja kermarahkaa. (vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää sokeri, mausteet ja rahkat).

Muheva iso laskiaispulla

  • 2 kpl
  • 1 pkt pullataikinaa (600 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raesokeria (ja mantelirouhetta)

Mikäli haluat leipoa pullataikinan itse, tähän ohjeeseen riittää ½ annosta. Katso ohje: Näin leivot parasta pullaa.

  • Väliin:
  • 2 dl kuohukermaa (1 tlk)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl rahkaa (1 tlk)
  • n. 2 dl mansikkahilloa

Sulata pullataikinalevyt levittäen ne uunipellille leivinpaperin päälle noin puoleksi tunniksi. Yhdistä koko taikina yhdeksi pullataikinaksi ja leivo taikinasta 1 tai 2 isoa pullaa. Anna kohota kaksinkertaisiksi leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa (1 tunti). Hyvä paikka on 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Voitele hyvin kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria (ja mantelirouhetta). Paista isoa pullaa 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin keltaisiksi.

Halkaise jäähtynyt jättipulla. Koverra pullan sisusta kuorista irti. Kostuta jäänyt ylä- ja alaosa pullasta vaniljamaidolla. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sokeri, mausteet ja rahkat sekä koverrettu pullan sisus. Täytä jättipulla laittamalla väliin reilusti hilloa ja kermarahkaseosta.

Reseptit: Arja Savela

Uusimmat: Reseptit

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot