Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Lehtikaali-sinihomejuustopiirakka

Lehtikaali on helppo aines piirakoiden täytteisiin, kun sen esikypsentää ensin pannulla.

Lehtikaalin makuun sopivat voimakkaat aineet, kuten sinihomejuusto ja mustapippuri. Pähkinät antavat puolestaan suutuntumaa piirakkaan.

Mikäli haluat valmistaa piirakan ilman pähkinöitä, voit käyttää niiden tilalla siemensekoitusta.

Lehtikaali-sinihomejuustopiirakka

Pohja (pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 26 cm):

1 pkt valmispiirakkataikinaa

Täyte:

150 g lehtikaalia (nuorta)
nippu persiljaa (1 dl)
1 iso sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
180 g sinihomejuustoa
100 g saksan- ja/tai cashewpähkinöitä
2 ½ dl mustapippurikermaa
2 munaa

Ota taikina sulamaan.

Puhdista lehtikaali ja persilja, leikkaa ne silpuksi. Kuori sipuli ja silppua se. Paista nämä kaikki pannulla rypsiöljy-voiseoksessa noin 10 minuuttia. Murusta joukkoon sinihomejuustoa ja anna sen sulaa. Leikkaa jokainen pähkinä muutamaan osaan ja lisää ne pannulle. Ota pannu pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele pohja haarukalla.

Sekoita täytteeseen tulevaan kermaan munat ja sekoita se pannulle paistettujen ainesten joukkoon.

Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi noin 30–40 minuuttia.

Tarjoile sellaisenaan kuumana. Koristele halutessasi piirakan aineilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme