Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Maistuvat korvapuustit

Sunnuntaina 4. lokakuuta vietetään kansallista korvapuustipäivää. Mehevä korvapuusti on suomalaisten suosikkileivonnainen. Arjan vinkeillä leivot parhaat puustit!

Varmaa alkuperää ei tunneta, mutta yleisesti sen uskotaan tulleen lahden takaa. Ruotsalainen kanelipulla – kanelbulle tai kanelsnäcka – on ilmestynyt kahvipöytiin joskus 1920-luvulla, kun ainesten saatavuus helpottui. Kierrepullan nimi tuli kotiloa muistuttavasta muodosta, Suomessa käytetty nimi korvapuusti on alkuperältään hämärän peitossa.

16 kpl

  • Pullataikina:
  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, pakaste)
  • tai pullataikinaa (3 dl nestettä)
  • Herkkupuustit:
  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariinisokeria tai sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • Mantelipuustit:
  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariinisokeria tai sokeria
  • 100 g mantelirouhetta
  • Toscapuustit:
  • noin 75 g Mantelikuorrutusseosta
  • Hedelmäpuustit:
  • noin 150 g paistonkestävää appelsiini- tai omenamarmeladia
  • kookoshiutaleita tai piparkakkumaustetta
  • Voiteluun: muna, raesokeria

Voitele kohonneet taikinalevyt munalla ja levitä jokaisen päälle pari ruokalusikallista mantelikuorrutusseosta. Levitä tasaiseksi kerrokseksi ja jatka valmistusta alla olevan tekstin mukaan.

Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä kanelia. Kokeile myös manteli- tai hedelmätäytettä.

Kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa kääröt kahdeksi palaksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuvat korvat.

Anna puustien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle vähän raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot