Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Makeat lettusushit

Veikeät lettusushit ovat piristävä vaihtoehto perinteisille letuille.

Makeat lettusushit ovat hauska tarjottava, jotka myös valmistuvat nopeasti. Tällä ohjeella lettususheille tehdään kolmea erilaista dippikastiketta.

Hauskat lettusushit voi syödä sushin tapaan syömäpuikoilla. Halutessaan lettusushit voi tarjoilla siten, että jokaiselle lautaselle asetetaan pienet kipot erilaisia dippikastikkeita.

Makeat lettusushit

(n. 30 kpl lettusushipaloja)

Lettutaikina:

5 dl kookosmaitoa tai mantelimaitoa

2 munaa

2 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

2 rkl voisulaa tai öljyä

Paistamiseen:

voita tai margariinia

Täyte:

2 isoa omenaa

3 rkl sitruunamehua

200 g kirsikoita

4 luumua

30 g voita

1 dl sokeria

(½ tl jauhettua inkivääriä)

1 rkl perunajauhoja

Dippauskastikkeet:

100 g tumma tai valkoista suklaata

1 dl lakritsikastiketta

2 dl vaniljakastiketta

Valmista lettutaikina vispaamalla aineet sekaisin kulhossa.

Paista lettu- tai paistinpannulla rasvassa miedolla lämmöllä viisi kappaletta isoja, noin 22 senttimetriä halkaisijaltaan olevia lettuja tai vähän pienempiä lettuja hieman useampia.

Valmistele täyte. Kuutioi omenat ja laita kuutiot kulhoon, jonne olet puristanut sitruunamehua. Leikkaa kaikki kirsikat neljään osaan ja poista kivet. Pilko luumut pieniksi paloiksi, poista kivet.

Kuumenna rasva pannulla, lisää sokeri ja mausta halutessasi inkiväärillä. Valuta omenista sitruunamehu lasiin. Laita pannulle kaikki pilkotut palat ja paista ne nopeasti noin viisi minuutissa. Sekoita sitruunaliemeen perunajauhot ja kaada seos nauhana pannulle koko ajan sekoittaen, sekoita ja ota pannu pois liedeltä heti kun seos sakenee.

Jaa ja levitä täyte ohukaisille. Kääri letut tiukalle rullalle.

Valmistele kastikkeet. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Laita sula suklaa dippauskulhoon. Kaada myös valmista lakritsi- ja vaniljakastiketta dippauskulhoihin.

Leikkaa letturullat noin 2,5 senttimetriä leveiksi paloiksi ja asettele ne kumolleen tarjolle lautaselle tai kippoon yhdessä kastikkeiden kanssa. Voit halutessasi koota aineksista kauniit valmiit annokset.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme