Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Mini-juustobriochit

Jäikö torttutaikinaa pakastimeen joulun leipomuksista? Hyödynnä jääkaapin rippeet ja monikäyttöiset torttulevyt ja tee niistä mini-juustobriocheja!

Lehtevistä taikinalevyistä leivot makoisia pikkuherkkuja. Pienet suupalat sopivat niin suolaisiksi herkuiksi kahvin kanssa kuin tarjottavaksi vaikkapa uudenvuoden illanistujaisiin.

Täytteeksi sopivat vahvat juustot, mausteet ja yrtit. Mini-juustobriocheissa voi huoletta hyödyntää joulupöydästä ylijääneitä herkkuja. Erilaisiin minikippoihin tehtynä saat briocheihin näyttävyyttä.

Mini-juustobriochit (15–18 kpl)

1 pkt voi-, lehti- tai torttutaikinalevyjä (500 g)

Täyte:

150 g yrtti- tai chili- tms. tuorejuustoa
15 cm purjosipulia
100 g parmesaanijuustoraastetta
1 rkl punapippuria
1 rkl tuoretta timjamia, rosmariinia tai basilikaa hienonnettuna

Levitä taikinalevyt sulamaan. Hienonna purjosipuli pieniksi kuutioiksi. Levitä taikinalevyille huoneenlämpöistä tuorejuustoa, sipulikuutioita, parmesaaniraastetta sekä mausteita. Älä sulata taikinalevyjä liikaa, niin täytteen levitys on helpompaa.

Kääri levyt rullalle pituussuunnassa. Nipistä sauma yhteen kostutetuin käsin. Leikkaa jokainen levy 3–4 osaan ja laita palat pieniin muffinivuokiin tai voidellun pienehköreikäisen muffinipellin koloihin.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kauniin värisiksi.

Vinkki! Kokeile lisätä sinihome- tai valkohomejuustoa, mikäli pidät niiden mausta.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme