Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Mustaherukka-kaurakeksileivokset

Monilla on vielä jäljellä herukoita. On kysytty, mitä niistä voisi leipoa. Tässä on idea käyttää hapahkoja marjoja, kuten musta- tai punaherukoita makeisiin kaurakekseihin. Myös karviaiset tai puolukat sopivat täytteeksi. Mikäli et jaksa leipoa kaurakeksejä itse kaurahiutaleita käyttäen, voit valmistaa keksit kauramurotaikinasta (pakaste).

Mustaherukka-kaurakeksileivokset

  • n. 15 kpl
  • 125 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria tai tummaa sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita tai rusinoita
  • 4½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • ¾ dl kermaa
  • Väliin:
  • n. 2 dl marjasosetta tai -hilloa
  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g) tai tuorejuustoa
  • n. 4 dl mustaherukoita tms.

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita (jättäen väliä toisiinsa) leivinpaperin päälle uunipellille ja painele ne mataliksi ympyröiksi. Paista 200 asteessa n. 10 min.

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka ja mustaherukat tms.

Kokoa leivokset jäähtyneinä tarjottimelle. Levitä alimmaksi tuleville keksille marjahilloa tai -sosetta. Levitä päälle kerros rahkamarjaseosta ja paina kanneksi toinen keksi. Mikäli täytät keksit juuri ennen tarjoilua, ne ovat rapeita.

Voit myös täyttää keksit aiemmin ja laittaa ne odottamaan tarjoilua jääkaappiin, tällöin kaurakeksit pehmenevät. On makuasia, haluatko keksien olevan rapeita vai pehmeitä leivoksissa.

Teksti: Arja Savela

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme