Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Mustaherukkapiirakka

Tuoreista mustaherukoista ja vadelmista syntyy herkullinen piirakka. Nopea piirakka valmistetaan valmiista piirakkataikinasta tai kauramurotaikinasta.

1 piirakka, 12–14 palaa

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikina (380 g)
1 rkl margariinia tai voita

Täyte:

250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 munaa
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustaherukoita
1-2 dl vadelmia
1 dl mantelilastuja

Päälle:

mustaherukkaterttuja
vadelmia

Levitä sulanut pyöreä pakastetaikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita muut täytteen aineet paitsi marjat ja mantelilastut keskenään ja levitä piirakkapohjalle tasaisesti.

Levitä päälle mustaherukat, vadelmat ja mantelilastut. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min. Koristele kypsä piirakka tuorein mustaherukkatertuin ja vadelmin.

Vinkki! Saat suklaisen taikinan sekoittamalla 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 100 g rouhittua suklaaata taikinan joukkoon. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme