Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Nokkoscrepesnyytit

Nokkoscrepesit ovat herkullista kasvisruokaa!

Valmista crepesit kesällä muurinpohjapannussa.

7–10 kpl pannun koosta riippuen

Taikina Lettu- ja vohvelijauhoista:
1 pss Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
5½ dl vettä
1 dl ryöpättyä silputtua nokkosta
1/3 tl valkopippuria
½ tl suolaa

Taikina itse tehden:
5½ dl kaurajuomaa tai maitoa
2 munaa
2½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/3 tl valkopippuria
2 rkl rypsiöljyä tai voisulaa
1 dl ryöpättyä silputtua nokkosta

Paistamiseen:
voita tai margariinia

Nokkostäyte:
200 g ruohosipuli- tai yrttituorejuustoa tai soijatuorejuustoa (creamy smooth)
1 dl ryöpättyä hienonnettua nokkosta
1 nippu kesäsipulinvarsia tai ruohosipulia
1/3 tl valkopippuria
½-1 tl suolaa

Lisäksi:
nyyttien sulkemiseen cocktailtikkuja

Vispaa lettu- ja vohvelijauhoseos veteen tasaiseksi taikinaksi ilman nokkosia. Anna turvota.

Tai tee taikina alusta alkaen, mittaa munat ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa joukkoon jauhot sekä suola, sokeri ja rasva. Anna turvota hetki tai sen aikaa, kun valmistelet täytteet.

Ryöppää nokkosia (n. 1 litra tuoreita pieniä) kuumassa vedessä muutama sekunti eli hyvin lyhyt aika. Hienonna nokkoset ja sekoita niistä puolet lettutaikinan joukkoon. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet, siihen tulee mukaan myös toinen puoli ryöpätyistä nokkosista. Täyte saa jäädä hyvin paksuksi.

Paista letut ohuiksi crepeseiksi pienehköllä paistinpannulla molemmin puolin. Kesällä voit paistaa isolla muurinpohjapannulla useita crepesejä kerrallaan.

Laita n. 1 rkl täytettä jokaisen jäähtyneen crepesin keskelle. Nosta crepesien reunat ylös suppuun niin, että letuista syntyy ikään pieniä nyyttejä (kuin sipuleita). Sulje nyytit cocktailtikuilla ja ruohosipulilla. Kun tarjoilet nyyttejä, kerro, että niissä on cocktailtikkuja nyyttien yläreunassa: ne poistetaan kun ruokaillaan sormin.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme