Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Nutella-letut

Nutella-letut voi tehdä kahdella tavalla: joko niin, että nokare Nutellaa paistetaan joka letun väliin tai Nutella-levitettä laitetaan kypsien lettujen väliin.

Käyttämällä sydänlettupannua, saat kivoja lettuleivoksia ystävänpäivään, kun näet vaivaa kerman pursottamisessa. Leivoksia varten letut saavat hieman jäähtyä, jotta täytteet eivät sula päälle.

Pääset helpolla, jos teet Nutella-letut (silikonisella) muffinipellillä uunissa. Reseptistä valmistuu noin 20 sydänlettua.

Nutella-letut

5 dl vettä
1 ps valmiita lettu- ja vohvelijauhoja (250 g)

Täyte:

1–2 dl Nutellaa

Paistamiseen:

voita tai margariinia

Lisäksi:

1–2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
marjoja, esim. mustikoita tai vadelmia tai hedelmäpaloja, esim. mangoa tai banaania

Vispaa lettujauhot hyvin veteen. Anna taikinan turvota 20–30 minuuttia.

Kuumenna sydänlettupannu, jossa on pieniä sydänmuotteja tai käytä tavallista lettupannua. Lisää koloihin hieman rasvaa ja anna sulaa. Laita lettutaikinaa kaksi teelusikallista ohuelti jokaisen kolon keskelle. Levitä heti perään jokaisen taikinan päälle yksi teelusikallinen Nutellaa. Toimi nopeasti. Tämä onnistuu parhaiten kahden teelusikan avulla. Lisää heti vielä lisää lettutaikinaa niin, että lettumuottien kolot täyttyvät ja Nutella jää piiloon. Paista letut molemmin puolin.

Tai paista letut normaalisti pelkkinä lettuina molemmin puolin ja laita Nutellaa valmiiden kypsien lettujen väliin.

Letut voi paistaa myös uunissa, mikäli sinulla on (silikoninen) muffinipelti. Laita voidellun muffissinipellin kolojen pohjalle ihan ohut kerros lettutaikinaa, levitä päälle nokare Nutellaa ja siihen päälle toinen ohut kerros taikinaa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi noin 15–20 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla. Tarjoile kermavaahtoa ja marjoja tai hedelmäpaloja Nutella-lettujen kanssa. Voit myös koristella letut valmiiksi kermavaahtoruusukkeilla ja marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme