Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Pääsiäispiirakka

Katso pullataikinan ohje jauhopussin kyljestä tai katso ohje täältä.

Jos teet puolen litran taikinan, pyöritä osasta pikkupullia ja tee lopusta piirakkapohja.

Pääsiäispiirakka (4:lle)

2 ½ dl:n annos pullataikinaa

Täyte:

2 prk maitorahkaa
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 dl ruokakermaa tai kevyt ranskankermaa
(sitruunan raastettua kuorta ja mehua)
1–2 dl mantelirouhetta
3 kananmunaa
1 kananmunan valkuainen

Reunojen voiteluun:

1 kananmunan keltuainen

Päälle:

1 prk persikoita tai aprikooseja omassa liemessään (1 iso tai 2 pientä prk)
3 dl vettä
1½ dl hyytelösokeria

Valmista pullataikina piirakkapohjaksi ohjeen mukaan. Kauli taikina kohoamisen jälkeen leivinpaperiarkin kokoiseksi tasaiseksi levyksi ja nosta uunipannulle. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min.

Sekoita maitorahka, sokeri, vaniljasokeri, (sitruunan kuorisuikaleet ja tilkka mehua), ruokakerma ja mantelirouhe keskenään. Lisää joukkoon kevyesti vaahdotetut munat. Jos pullataikinan reunat ovat valahtaneet, painele niitä kevyesti ylös. Levitä täyte taikinalevylle ja käännä reunoja vähän täytteen päälle. Voitele reunat keltuaisella.

Paista 225-asteessa 20-30 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Anna piirakan jäähtyä.

Valuta säilykehedelmät ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi ja levitä haluamallasi tavalla piirakan täytteen päälle (niin että piirakkaa on kuitenkin helppo leikata).

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kasari pois levyltä. Anna jäähtyä hetken aikaa (3-4 min.). Levitä liemi hedelmien päälle kiilteeksi. Jos hyytelö jämähtää liian aikaisin, pidä kattilaa hetki kuumalla levyllä. Voit jättää hyytelön poiskin, mutta se tekee tavallisen piirakan juhlavammaksi ja säilyttää piirakan mehevyyden.

Koska hyytelössä ja hedelmissä on sokeria, rahkaseoksen sokerimäärä on vähäisempi, ettei lopputulos ole liian makea.

Resepti: Kati Nappa

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme