Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Parsa-parmankinkkupiiras

Herkullinen suolainen piiras sopii oivallisesti tarjottavaksi vieraille tai vaikkapa arkea piristäväksi lounaaksi.

6–8 annosta


1 kpl Myllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)

Täyte:
1 rs miniparsaa (200 g) tai 1 nippu vihreää parsaa
2 kananmunaa
1½ dl kermaa tai smetanaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
½ tl suolaa
½ – ¾ tl rouhittua pippuria
½ ruukkua ruohosipulia silputtuna
maustemitallinen jauhettua muskottipähkinää
80 g ilmakuivattua kinkkua

VINKKI: Halutessasi voit esipaistaa pohjan. Toimi silloin näin: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina uunivuoan pohjalle ja reunaan, pistele haarukalla tai veitsen kärjellä ja rutista foliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Esipaista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Poista foliotuki esipaistetusta piirakkapohjasta.

Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 26–28 cm, reuna noin 3 cm) sulamaan. Huuhtaise miniparsat ja levitä ne kuivumaan talouspaperin päälle. Jos käytät vihreää tankoparsaa leikkaa parsojen tyvestä 2–3 cm:n palat pois, kuori parsat ja kypsennä niitä suolalla ja sokeripalalla maustetussa vedessä paistokasarissa noin 2 minuuttia. Nosta parsat talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

Sekoita kananmunat, kerma ja tuorejuusto sileäksi, mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä sekä ruohosipulisilpulla.

Kaada kananmuna-juustotäyte pohjan päälle. Levitä parsat täytteen päälle, painele niitä hiukan täytteeseen ja nostele kinkkusiivut ilmavasti parsojen päälle. Jatka paistamista 150 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme