Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Parsapiirakka vuohenjuustolla

Keväisessä parsapiirakassa maistuu vuohenjuusto.

Tuore, vihreä parsa kuuluu kevääseen. Maistuva parsapiirakka syntyy nopeasti ja helposti lehtitaikinasta.

Parsapiirakka vuohenjuustolla

1 pitkänmallinen piirakka, n. 10:lle

½ pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinaa (à 300 g)

Täyte:

2 rkl voita
450 g vihreää parsaa (1 nippu)
n. 15 cm purjosipulia
100 g vuohenjuustoa
1 dl smetanaa
1 muna
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
1 dl tuoretta timjamia silputtuna

Koristeeksi:

tuoretta timjamia

Ota pakastetaikina sulamaan. Paista pannulla voissa kuoritut ja vuoan levyiseksi puolitetut parsan varret ja purjosipulirenkaat. Ota pannu pois liedeltä. Kauli sulanut taikina puolet isommaksi ja leikkaa siitä noin 40 x 15 cm pala ja asettele se voideltuun piirakkavuokaan, pistele pohja haarukalla.

Halutessa voit tehdä isomman piirakan uunipellin kokoon, tee tällöin tupla-annos täytettä. Levitä taikinapohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti poikittain reunasta reunaan. Murusta päälle vuohenjuustoa. Sekoita smetana, muna ja mausteet. Kaada täytteiden päälle.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Koristele tuoreella timjamisilpulla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Reseptit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme